Verdonschot: “Cant is een groot icoon in de cross”

Laura Verdonschot heeft brons gepakt op het BK veldrijden bij de vrouwen. Zij blikte dan ook tevreden terug op haar derde plaats. “Het is voor ons geen schande dat Cant al haar dertiende titel pakt.”

“Ik had vooraf gezegd dat ik het podium wel ambieerde. Ik wist ook dat het realistisch was als ik ernaast zou vallen. Ik heb immers anoniem rond gereden dit seizoen. Ik zag dat mijn naam nergens vermeld werd, maar als er zand in een omloop ligt, mogen ze mij nooit afschrijven”, knipoogde Verdonschot na haar knappe derde plaats.

“Ik voelde iedere week wel dat er beterschap in zat. Dat ik niet mee zou doen voor de Belgische titel, wist ik wel. Ik wist dat Sanne Cant er bovenuit zou steken”, aldus de bronzen medaille. “De rest lag wel open. Ik ben dan ook tevreden met mijn derde plaats.”

Cant ging met haar dertiende Belgische titel op rij aan de haal. Dat zorgt ook bij Verdonschot voor veel respect. “Sanne heeft al veel betekend voor het veldrijden. Ze moet soms veel kritiek verdragen, maar ze kan wel een mooi palmares voorleggen”, benadrukt Verdonschot. “Het is voor ons geen schande dat Sanne al haar dertiende titel pakt. Wij krijgen steeds te horen dat het al haar dertiende titel is en Cant niet te kloppen is, maar ik vind het ook geen schande. Cant rijdt dit seizoen heel goed. Ze staat er ook steeds bij de kampioenschappen. Dat maakt het voor ons heel moeilijk. Deze omloop lag haar bovendien ook heel goed. Ze is gewoon een groot icoon in de cross.”

Binnenkort volgt het WK veldrijden. Hoe leeft Verdonschot daar naartoe? “Ik moet eerst zorgen dat ik mee mag naar het WK”, lachte ze. “Ik heb immers anoniem rondgereden. Ik zou niet weten of de bondscoach mij in de selectie heeft opgenomen. Voor mij is het afwachten of ik mee mag naar het WK. Als dat niet zo is, dan begrijp ik dat ook”, zo besloot Verdonschot.