Van Aert geniet: “Deze Belgische trui is een van de mooiste uit het peloton”

Er stond in het BK veldrijden opnieuw geen maat op Wout van Aert. Hij liet de concurrentie wederom sterretjes zien en reed met gemak naar zijn vijfde Belgische titel bij de profs. “Ik kom nu toch in een rijtje waar weinig anderen in de buurt staan”, glunderde de kersverse kampioen na afloop.

Van Aert werd vooraf als dé topfavoriet naar voren geschoven. “Het is toch een moeilijke koers als je alleen maar iets te verliezen hebt”, vertelde Van Aert achteraf. “Je moet gewoon op de afspraak zijn. Ik heb geprobeerd om mijn favorietenrol als voordeel te gebruiken. Ik wist dat als ik in het begin alles op alles zou zetten er snel voor de tweede plaats gekoerst zou worden. Daar heb ik op gegokt en dat heeft gewerkt.”

Door deze overwinning mag Van Aert al voor de vijfde keer de Belgische trui in ontvangst nemen. “Deze vijfde titel betekent veel. Vijf is toch al een heel mooi aantal. Ik kom in een rijtje waar weinig anderen in de buurt staan”, wist Van Aert. “Ik hecht toch veel belang aan die trui, aangezien ik er ook op de weg al mee mag rondrijden. Het is een van de mooiste truien uit het peloton.”

Van Aert nam dit veldritseizoen aan tien crossen deel. Negen van de tien crossen wist hij te winnen. “Ik wil zeker niet klagen, maar mijn pech van vorige week maakt het nu extra jammer”, lachte Van Aert, die graag een foutloos parcours had gereden. “De belangrijkste cross van de winter heb ik vandaag wel gewonnen. Daar ben ik heel trots op. Het was een mooi, kort en intens seizoen met mijn vaste mensen van de ploeg. Ik wil hun dan ook bedanken, want ik word echt op en top ondersteund.”