Sweeck: “De vogel was al vrij snel gaan vliegen”

Na een knappe prestatie mocht Laurens Sweeck de zilveren medaille in ontvangst nemen. Hij blikte achteraf tevreden terug op zijn BK veldrijden.

Sweeck begon nochtans niet geweldig aan de cross. “Mijn start was eigenlijk niet al te goed”, baalde de Belgische vicekampioen achteraf. “Ik voelde nadien wel dat ik in de wedstrijd kwam, maar ik had toch liever beter gestart. Dan had ik misschien langer kunnen volgen. Sneller rijden ging niet lukken, maar misschien wel even snel. De vogel was echter al vrij snel gaan vliegen”, besefte ook Sweeck.

Nadat Van Aert zijn voorsprong stelselmatig uitbreidde, kon Sweeck zich concentreren op de overige podiumplekken. Hij kreeg daarbij concurrentie van Quinten Hermans. “Halverwege de cross kwamen we met twee te zitten. Wij waren wel een mooi duo om samen naar de medailles te rijden”, aldus Sweeck. “Maar Hermans maakte wat foutjes, kreeg pech en ik was hem kwijt zonder dat ik het wist. Toen heb ik natuurlijk niet getwijfeld.”

“Het ging niet slecht, maar het kon wel beter. Op het podium eindigen van een BK, of gewoon zelfs goed presteren, is nooit eenvoudig. Dat merk je zeker als je een paar procenten minder bent. Dit is misschien een uitschieter voor het seizoen. Ik heb getoond dat er verbetering in zit de afgelopen weken. Ik hoop dat ik deze lijn kan doortrekken.