Riberolle: “Tweede worden na Cant is geen schande”

Marion Norbert Riberolle eindigde op een knappe tweede plaats op het BK veldrijden bij de vrouwen. Zij kon achteraf dan ook tevreden terugblikken op haar zilveren medaille.

“Ik ben inderdaad heel tevreden met mijn tweede plek”, zo liet Riberolle na de finish optekenen. “Tweede worden na Sanne, toch mijn idool, is geen schande. Het zou een ander gevoel zijn als ik na iemand anders tweede zou zijn geworden.”

Riberolle kwam niet helemaal okselfris aan de start van het BK “Tijdens de cross in Gullegem was het gelijkaardig weer als vandaag: de hele dag regen. Toen had ik de hele tijd koud. Ik heb vandaag dus ook eens gevloekt. Ik was nadien ook een beetje ziekjes: ik moest naar de dokter en de apotheek. Nu net voor het BK was ik eens zeldzaam ziek tijdens het seizoen”, baalde Riberolle. “Ik heb de hele week antibiotica genomen. Tijdens de koers voelde ik dat het moeilijk was om te ademen”, gaf de zilveren medaille toe. “Tijdens de wedstrijd zei ik gewoon tegen mezelf: ‘We gaan er gewoon voor, we zien wel wat het wordt’.”

“Er stond zeer veel wind”, gaf ook Riberolle achteraf te kennen. “Ik was in goede vorm, maar Sanne was te sterk. Ik heb geprobeerd om haar te volgen. Er was een technische strook waar zij reed en ik moest lopen. Daar pakte ze meteen enkele seconden per ronde. Maar ik kan mezelf niets verwijten”, besloot Riberolle.