Praktische info

Inhoud accordeon

Militair Domein
Lombardsijde
8434 Middelkerke

Toegang tot het militair domein Lombardsijde enkel mogelijk via Kustweg en/of de Matrozenlaan.

Honden worden niet toegelaten op het militair domein!

Maak gebruik van een van onderstaande alternatieven om naar Middelkerke te komen. Als je met de auto komt, hou er dan rekening mee dat het door de drukte langer zal duren voor je op je bestemming (of terug thuis) bent.

Fiets

De fietsenstalling bevindt zich in de Zeelaan in Lombardsijde. Op de Kustweg (N34) tussen Westende en Nieuwpoort is fietsen verboden op 8 en 9 januari. Volg de omleiding voor fietsers tussen Nieuwpoort en Middelkerke. De fietsenstalling ligt ook op de kustfietsroute (omleiding).

Kusttram of bus

  • De kusttram is de snelste manier om op het BK te geraken! Stap af aan de halte “Lombardsijde Zeelaan” en je staat voor de ingang. Op zaterdag en zondag rijdt er om de 15 minuten een tram in beide richtingen.

Ook bus 69 (Veurne – Koksijde – Nieuwpoort – Oostende) brengt je naar het BK Cyclocross. Stap af aan de halte “Lombardsijde Dorp” en wandel via de Zeelaan naar de ingang van het BK.

Trein

Neem de trein naar Oostende en stap daar over op de kusttram richting De Panne. Stap af aan de halte “Lombardsijde Zeelaan”, voor de ingang van het BK Cyclocross.

Op zaterdag en zondag reis je voordelig met de trein met het Weekend Ticket van de NMBS (50% korting op een heen- en terugreis). Plan je reis op www.belgiantrain.be

Auto

Kom je toch met de auto, vertrek dan op tijd. Het wordt erg druk. Heel wat straten zullen afgesloten zijn voor het verkeer. Vertrouw daarom niet op je GPS, maar volg onderstaande route naar de parkings.
  • Neem op de E40 afrit 4 Middelkerke
  • Volg de pijlen naar het BK Cyclocross
  • De parkingstewards begeleiden je naar een vrije parkeerplaats.
 
!! Alle parkings moeten op zondag 9 januari om 19.00u ontruimd zijn. Voertuigen die langer blijven staan, worden weggesleept !!

Als je met de auto komt, hou er dan rekening mee dat het door de drukte langer zal duren voor je op je bestemming (of terug thuis) bent. Kom je toch met de auto, vertrek dan op tijd. Het wordt erg druk. Heel wat straten zullen afgesloten zijn voor het verkeer. Vertrouw daarom niet op je GPS, maar volg onderstaande route naar de parkings.

  • Neem op de E40 afrit 4 Middelkerke
  • Volg de pijlen naar het BK Cyclocross
  • De parkingstewards begeleiden je naar een vrije parkeerplaats.


P1
: Zeelaan tussen Schorrestraat en Havenzijde
P2: N34 – Kustweg tussen Essex Scottishlaan en N318
P3: Koning Riddersdijk
P4: Badenlaan
P5: N34 – Kustweg (voorbehouden voor bezoekers met een beperking)
P6: Zeelaan (afzet- en ophaalzone voor autocars, parkeren op verkaveling De Kalkaart)

Camperen met een mobilhome kan op de reguliere plaatsen in Nieuwpoort en/of Middelkerke.

Alle renners en hun crew (twee mecaniciens en één verzorger) zijn VERPLICHT zich te melden bij de INKOMPOST voor de inschrijvingen (zie locatie op plan hieronder). De crew van de renners (1 verzorger, 2 mecaniciens) krijgen een polsbandje voor toegang tot terrein en zullen daar ook gescand worden op hun Covid Safe Ticket. Het dragen van een mondmasker is verplicht!

We vragen wel aan elke renner en zijn crew om het terrein een half uur na de finish van de laatste renner in de respectievelijke categorie te verlaten en niet meer terug te komen om naar de volgende wedstrijden te kijken. Jullie worden dan immers beschouwd als toeschouwer en mogen dan niet meer op terrein.

De organisatie voorziet ENKEL op het dag van de wedstrijd parkeerplaatsen in het militair domein voor mobilhomes. ’s Nachts kunnen er geen mobilhomes blijven staan op het militaire domein. Vanaf 19u00 worden alle die voertuigen die zich nog binnen het militair domein bevinden weggesleept.

TRAININGEN ZIJN ENKEL TOEGELATEN OP WOENSDAG 05/01/2022 van 14u tot 16u & DONDERDAG 06/01/2022 van 13u tot 16u. Per renner wordt er één trainer & één begeleider toegelaten met een geldig CST én mondmasker. Meer informatie kan je terugvinden op de website van de Belgische wielerbond.

Volg het stappenplan hieronder:

Alle renners moeten pagina 8 van http://www.belgiancycling.be/files/Documenten/News/2021/Protocol_Internationale_veldritten_Covid-19_BelCy-210901_v1.pdf  downloaden en invullen om ter plaatse af te geven aan de leden van de jury bij inschrijving.

Inschrijven voor deelname aan het BK moet gebeuren via de website van Belgian Cycling: http://www.belgiancycling.be/content.asp?language=nl&id=5&subid=36&sid=69&ssid=

Er is een selectieprocedure op basis van de nationale ranking.

07u30Opening inschrijvingen renners
08u00

Verkenning omloop nieuwelingen

10u00Vrouwen Nieuwelingen (30 min.)
11u00Vrouwen Junioren (30 min.)
12u45Verkenning omloop
13u45Mannen junioren  (40 min.)
15u15Vrouwen Elite & U23 (50 min)
18u30Sluiting site – Einde evenement
07u30Opening inschrijvingen
08u00

Verkenning omloop nieuwelingen

10u00Mannen 1e jaars Nieuwelingen (30 min.)
11u00Mannen 2e jaars Nieuwelingen (30 min.)
12u00Verkenning omloop
13u45Mannen U23 beloftes   (50 min.)
15u15Mannen Elite (60min)
18u30Sluiting site – Einde evenement

Kom naar het BK en geniet van een weekendje aan zee! Wil jij genieten van 10% korting*? Boek rechtstreeks bij één van de BK logies. Vermeld steeds de kortingscode bij reservatie: BK CYCLOCROSS. Raadpleeg hier de lijst van de deelnemende logies: https://www.middelkerke.be/nl/toerisme/overnachtingen/overnachtingen-tijdens-bk-cyclocross

*(De kortingscode is enkel geldig bij het boeken van minimum 2 nachten bij één van de erkende logies.  Aanbod enkel geldig gedurende het BK weekend).