Hermans pakt brons: “Het was een dubbeltje op zijn kant”

Quinten Hermans mocht op het BK veldrijden in Middelkerke de bronzen medaille in ontvangst nemen. Nochtans leek hij lange tijd te strijden met Laurens Sweeck voor het zilver, maar daar besliste zijn ketting anders over. “Het was een dubbeltje op zijn kant”, aldus Hermans.

“De tweede plaats lag wel binnen de mogelijkheden, maar ik maakte een foutje te veel. In de zandstrook na de duinen reed ik mijn ketting eraf door een schakelfout”, baalde Hermans na afloop van het BK. Door die fout kon Sweeck alleen richting de zilveren medaille rijden. “Ik zat wel redelijk à bloc, maar Laurens reed ook niet verder weg. Het was een dubbeltje op zijn kant.”

De gouden medaille ging uiteindelijk naar Wout van Aert, maar daar was volgens Hermans weinig aan te veranderen. “Toon (Aerts) en ik volgden Van Aert nog in de eerste ronde, maar ik moest al serieus mijn tenen uitkuisen om gewoon te kunnen volgen”, pufte Hermans. “Dan weet je dat er nog acht rondes te rijden zijn. Dat is nu eenmalig het tempo dat Van Aert gewoon is. Het was vrij indrukwekkend”, besloot Hermans met een compliment voor de nieuwe Belgische veldritkampioen.