Covid Safe Ticket

BELANGRIJKE INFORMATIE OMTRENT HET COVID SAFE TICKET

Uiteraard willen we dat jouw bezoek vlot én veilig verloopt. Daarom organiseren we het Belgisch Kampioenschap Cyclocross volgens de huidige Covid regelgeving en maken we gebruik van het zogenaamde “Covid Safe Ticket” dat verplicht is voor evenementen met meer dan 500 personen binnen en voor iedereen die ouder is dan 12 jaar. Daardoor hoef je als publiek geen mondmasker te dragen en hoef je ook geen 1,5 meter afstand te houden.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen om toegang te krijgen tot het event?

Je moet aan één van volgende voorwaarden voldoen:

  • in het bezit zijn van een vaccinatiecertificaat dat aantoont dat je twee weken voor het evenement al volledig bent gevaccineerd.
  • in het bezit zijn van een herstelcertificaat (maximaal 6 maanden oud) dat aantoont dat je hersteld bent van Covid-19.
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve PCR-test. Geldigheid = dag van afname + 2 dagen.
  • in het bezit zijn van het bewijs van een negatieve antigeentest. Geldigheid = dag van afname + 1 dag. Belangrijk: deze antigeentest dient afgenomen worden door medisch geschoold personeel, géén zelftest.

 

Waar vind ik mijn Covid Safe Ticket?

Je Covid Safe Ticket is hetzelfde als je Digital Covid Certificate: een geldige QR-code in de CovidSafeBE-app (voor wie in België woont; kom je uit een ander Europees land dan is dat een geldige QR-code uit je lokale CoronaCheck-app). Je hebt de QR-code en de app mogelijk al van bijvoorbeeld een reis naar het buitenland. Ook een eventueel herstelcertificaat of het bewijs van een negatief testresultaat kan je via die code en die app aantonen.

Opgelet: samen met je QR-code wordt ook je ID gecheckt. Zorg er dus voor dat je ook je identiteitskaart bij je hebt.

Hoe gaan we concreet te werk?

Aan de ingang wordt ieders Digital Covid Certificate én ID-kaart gecheckt. Voor België is dat een geldige QR code in de CovidSafeBE app, kom je uit een ander Europees land dan is dat een geldige QR code uit je lokale CoronaCheck app.

Wie Covid Safe is, krijgt toegang tot het event.

BELANGRIJK: je moet de CovidSafeBE-app of een ander “European Digital Covid Certificate” VOORAF installeren op je smartphone. Print screens zijn niet toegelaten.  Zonder geldige QR-code én je ID kunnen we je Covid status niet controleren en kan je dus geen toegang krijgen tot het event. Vergeet dus zeker ook je ID niet.

Je kan de CovidSafeBE-app gratis downloaden in de App Store (iOS) of in de Google Play Store (Android).

Wat als de toegang geweigerd wordt?

Wanneer bij het checken van de QR-code in je Covid-app er een rood scherm verschijnt, dan wordt jou de toegang tot het event geweigerd.

Je hebt in dat geval geen recht tot terugbetaling van je ticket. Het is dus je eigen verantwoordelijkheid om te voldoen aan de voorwaarden van het Covid Safe Ticket.