Corsus kroont zich na lange solo tot Belgisch kampioen junioren

Yordi Corsus heeft zich in Middelkerke tot de nieuwe Belgische kampioen bij de junioren gekroond. Hij liet de concurrentie al in de eerste ronde ver achter zich. Aaron Dockx pakt zilver, het brons is voor Ferre Urkens na een spannende sprint.

Al na één ronde was het duidelijk dat Corsus over de beste benen beschikte. In de aanvangsfase bleef een grote groep nog samen, maar halverwege het parcours snelde Corsus ervandoor. Een viertal achtervolgers ging samen op zoek naar de koploper, maar dat bleek verloren moeite. Na de eerste ronde telde Corsus al twaalf seconden voorsprong.

Ronde na ronde bouwde Corsus zijn voorsprong gestaag uit. In de achtergrond bleef het wel spannend voor de overige podiumplekken. Viktor Vandenberghe en Dockx leken onder elkaar het zilver en brons te zullen verdelen. Na een slipper van Dockx kon Vandenberghe een kloofje slaan, maar ook hij haperde even later waardoor Dockx opnieuw kwam aansluiten.

Verder achterop reden Ferre Urkens en Wies Nuyens op plaatsen vier en vijf. Uiteindelijk slaagde Urkens erin om de sprong naar voren te maken. Hij kwam aansluiten bij Dockx en Vandenberghe. In de laatste ronde plaatste Dockx een versnelling waardoor Urkens en Vandenberghe moesten passen.

Helemaal voorin kon Corsus op het gemak richting zijn Belgische titel fietsen. Hij zou uiteindelijk met 29 seconden voorsprong finishen op Dockx. Een spannende sprint besliste nog over de derde plaats. Urkens pakte het brons met een half wiel voorsprong op Vandenberghe.

Yordi Corsus, eerste plaats Belgisch kampioenschap junioren

“Na het strand is er nog een kleine zandstrook. Ik neem die strook als eerste en had enkele seconden voorsprong bij het einde van de strook. Toen had ik het gat al geslagen”, zo wist Corsus te vertellen na het behalen van zijn Belgische titel. “In het begin voel je nog wel de druk aangezien de achtervolgers niet super ver waren, maar naarmate de koers vorderde kreeg ik meer en meer voorsprong. Dan is de stress wel iets minder.”

Wat zijn de ambities van de nieuwe Belgische kampioen? “Ik hoop later wereldkampioen te worden. Dat zou echt een droom zijn die uitkomt. Ik hoop op een selectie voor de wereldkampioenschappen. Ik denk dat dat nu wel gelukt is.”

Aaron Dockx, tweede plaats Belgisch kampioenschap junioren

“Mijn start was niet goed. Ik werd gehinderd en geraakte ingesloten. Daardoor zat ik al meteen vrij ver”, baalde Dockx na afloop van de wedstrijd. “Dat is wel spijtig, want ik zeg niet dat ik anders zou winnen, maar ik had wel nog even kunnen doorgaan met Yordi (Corsus). Maar Yordi is zeker de verdiende winnaar”, gaf de zilveren medaille achteraf ook eerlijk toe.

Ferre Urkens, derde plaats Belgisch kampioenschap junioren

“Ik had wel gehoopt op een sprint, aangezien ik weet dat ik goede spurtbenen heb. Maar ik had zeker niet verwacht om hier vandaag op het podium te eindigen”, straalde Urkens. “Eerst ging mijn spurt vlot, maar toen voelde ik dat mijn benen het begaven. Met de derde plaats in het verschiet kon ik toch nog alles op alles zetten.”

“Ik wilde graag een mooie ereplaats pakken, een derde plaats had ik zeker niet verwacht. Ik ben heel blij om brons te behalen”, zo sloot Urkens af.