Cant pakt dertiende Belgische titel op rij

Sanne Cant heeft zich opnieuw opgevolgd als Belgisch kampioen bij de vrouwen. De overwinning in Middelkerke betekende haar dertiende Belgische titel op rij. Marion Norbert Riberolle pakte de zilveren medaille. Brons was voor Laura Verdonschot.

Van bij de start vloog Lotte Kopecky er als een speer vandoor. Zij moest echter al snel inbinden en kreeg het gezelschap van Cant, Alicia Franck en Riberolle. Het viertal streed op het scherpst van de snee. Zelfs zo scherp dat er een collectieve valpartij dreigde.

De dames bleven gelukkig overeind, waarna Riberolle en Cant de vlucht vooruit namen. Lang bleef het duo echter niet samen. Cant zette de turbo al meteen aan, Riberolle moest passen. De Belgische kampioene was vliegen.

In de achtergrond sukkelde Franck met haar ketting. Kopecky zocht dan weer naar haar tweede adem. Tevergeefs, want Verdonschot ging van achteruit zelfs op en over Kopecky.

Halverwege de wedstrijd lagen de podiumplaatsen eigenlijk al vast. Cant dartelde door de duinen van Middelkerke en kon haar dertiende Belgische trui al bijna aantrekken. Ook Riberolle hield de concurrentie op ruime afstand op weg naar de zilveren medaille. Zij zou uiteindelijk op 1’06’’ van Cant finishen. Ook voor de derde plaats was de strijd snel gestreden. Verdonschot maakte geen foutjes en mocht de bronzen medaille in ontvangst nemen.