Cant glundert na 13e titel: “Het doet steeds meer deugd”

Sanne Cant kroonde zich opnieuw tot Belgisch kampioen bij de vrouwen. In Middelkerke pakte ze haar dertiende Belgische titel op rij. “Het doet steeds meer deugd”, glunderde ze achteraf.

De wedstrijd viel al vroeg in een beslissende plooi. In ronde twee snelde Cant ervandoor. “Vanaf het moment dat ik mijn eigen ding kon doen, had ik wel het gevoel dat ik redelijk snel kon wegrijden. Daarna was het vechten tegen de wind”, aldus Cant.

“Mijn start was niet top. Ik was met volledige slicks vertrokken, maar ik voelde in de eerste ronde al dat het kantje boord was met de regenval. Na een ronde vol schuivers heb ik beslist om naar grovere tubes over te schakelen om meer zekerheid in te bouwen”, zo klonk de analyse achteraf.

“Op de strook omhoog bij het water was het ontzettend moeilijk om aan te zetten. Er was precies drijfzand naar beneden aan het komen. Bovendien had je ook de wind volledig tegen. Vanaf dat stuk is het ook de hele tijd wind op kop tot aan de aankomst.”

Wat doet een dertiende Belgische titel op rij eigenlijk nog met een mens? Treedt er gewenning op? “Het doet eigenlijk steeds meer deugd”, gaf Cant achteraf toe. “Mijn eerste titel in Oostmalle was een ontlading, maar het wordt steeds moeilijker, ook in mijn hoofd. Vroeger was het misschien vanzelfsprekend, maar dat is het steeds minder. Daarom hecht ik er nu meer belang aan.”

Binnenkort wacht het wereldkampioenschap. Wat mogen we verwachten van Cant? “Het wereldkampioenschap moet natuurlijk altijd gereden worden. Het is moeilijk om iets te voorspellen. Veel zal afhangen van het parcours en de weersomstandigheden. We hebben met de wereldbeker gezien dat er op korte tijd veel kan veranderen. Deze Belgische titel heb ik alvast binnen. Nu kan ik zonder druk naar het WK. Ik kijk er wel naar uit”, zo besloot de kersverse Belgische kampioene.