Axel Van Den Broeck Belgisch kampioen bij tweedejaars nieuwelingen

Axel Van Den Broeck heeft zich in Middelkerke tot Belgisch kampioen bij de tweedejaars nieuwelingen gekroond. Van Den Broeck had weinig moeite om afstand te nemen van zijn concurrenten. Neo Tielens werd tweede, Jasper Schoofs derde.

Voor Van Den Broeck is het zijn vierde Belgische titel in het veldrijden, eerder werd hij ook onder meer Belgisch kampioen in het mountainbiken. Van Den Broeck was achteraf blij met deze nieuwe tricolore. “Ik heb heel veel pech gehad de afgelopen maanden. Ondanks alle blessures en ziektes ben ik naar mijn top kunnen klimmen. Je moet voor elke titel vechten, dus het went nooit om kampioen te worden. Die euforie blijft gelijk. Als je de Brabanconne hoort, word je toch emotioneel. Gisteren had ik wat stress, want je gaat toch door enkele scenario’s in je hoofd. Ik geloofde ook in mijn eigen kunnen.”

“Het was een hectische start”, doet hij het verhaal van de wedstrijd. “Ik wist dat ik die vrij rustig moest nemen. Ik zat in tweede positie op de bergjes, tot de leider zijn ketting eraf vloog en ik naar de leiding kon. Ik hield mezelf wel kalm in de eerste ronde omdat ik wist dat het een lastig parcours is met veel wind. In de tweede ronde maakte ik het verschil op de tweede zandberg: ik reed naar boven en de tweede niet.”

Een prachtig moment na de overwinning: Van Den Broeck nam de telefoon en belde naar zijn grootvader. “Mijn opa is een grote fan en hij brengt me naar elke training. Ik ben hem daar heel dankbaar voor. Echt een topkerel.”

Spannender was de strijd om de tweede en derde plaats: Neo Tielens en Jasper Schoofs spurtten om het zilver, met Tielens die aan het langste eind trok.