Arthur Van Den Boer soleert naar Belgische tricolore bij eerstejaars nieuwelingen

Arthur Van Den Boer is de Belgische kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen. De Vlaams-Brabander pakte in Middelkerke de driekleur na een solo van enkele ronden. Naud Declercq en Matthias De Keersmaecker mochten mee op het podium.

De winnaar had het nochtans niet onder de markt: hij trok een slecht lotje en moest op de vijfde rij plaatsnemen. “Maar gelukkig kende ik een goede start en kon ik ook op de heuveltjes opschuiven”, stelde hij achteraf. In de eerste twee ronden duldde hij nog het gezelschap van Declercq en De Keersmaecker. Declercq bleef als laatste in zijn buurt, maar ook hij moest zich gewonnen geven tegenover de nieuwe Belgische kampioen.

De renner van AA Drinks Youngs Lions zit intussen aan zeventien zeges dit seizoen in zijn categorie. “Ik ben blij dat ik de trui kon pakken. Ik had erop gehoopt, aangezien ik veel overwinningen pakte dit seizoen. Ik had ook wel stress op voorhand daardoor. In de eerste ronde kwam ik al aansluiten bij de kop van de wedstrijd, ondanks mijn lastige startpositie. Mijn plan was om uit te rusten en nadien op de klimmetjes naar boven te rijden in de hoop dat de anderen moesten afstappen. Dat lukte in de derde ronde. Daarna kon ik mijn voorsprong uitbreiden.”